به گزارش روابط عمومي، امورفرهنگي و اجتماعي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري يزد محسن ذاکری نیا درخصوص این بنای تاریخی عنوان کرد: تاریخچه این اثر را می توان همزمان با جنگ جهانی دوم و نفوذ روس ها و انگلیسی ها دانست، هرچند مقصود از تأسیس چنین مجموعه ای به درستی مشخص نیست، لیکن بنا بر شواهد موجود شاید بتوان عمده ترین اهداف تأسیس این پایگاه را مرکزیت در قلب کویر ایران، دور از دسترس و مخفی بودن در یک منطقه دور افتاده دانست.
معاون میراث فرهنگی این اداره کل افزود: این منطقه در بین ساکنان محلی میبد به فرودگاه مشهور است و این موضوع تا حد زیادی می تواند صحت داشته باشد، زیرا برای تأسیس این بنا از یک بیابان صاف و مسطح استفاده شده است.
وی خاطرنشان ساخت: ظواهر امر نشان می دهد که هیچ گاه از این مکان بهره برداری نشده است و قبل از تکمیل به علت اتمام جنگ و بازگشت انگلیسی ها به حال خود رها شده است، لیکن ساختن چنین بنای عظیمی با هر هدفی که بوده هم اکنون مورد بهره برداری قرار نمی گیرد.
این مقام مسئول تصریح کرد: نوع مصالح استفاده شده جهت ساخت این بناها عمدتاً خشت خام می باشد و در پوشش سقفها نیز از خشتی استفاده شده که در محل تهیه می شده است.
ذاکری نیا موقعیت استراتژی اثر و واقع شدن در بیابان های اطراف میبد که نشان دهنده اهداف خاص مهاجمان در آن زمان می باشد و همچنین وجود پشتیبانهای خشتی موجود در اطراف چند ساختمان را از ویژگی های پایگاه انگلیسی ها عنوان نمود.
انتهای پیام/